Nie ma zdjęcia gotowej potrawy, ale jest pyszna i podzielna czyli imprezowa :)
przepis od bratowej - pyszności.
ps. skrzydełka za szybko zniknęły więc wrzucam zdjęcia z podudziami :)
ps. ps. co do czasu i temperatury to ja przy podudziach bym dała jakieś 180 st.C i 1,5h w piekarniku no a teraz czas na fotki - niestety po upieczeniu za szybko się wzięliśmy za konsumpcję i pewnie następnym razem zrobię fotkę jak tylko się upieką :)
1. wyleżakowane przez noc w wegecie podudzia
2. suchy ryż + cebula + papryka
3. mieszamy pkt 2. :)i
5. składniki zalewy mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
(ja dodałam jeszcze łyżkę koncentratu pomidorowego)
a i nie miałam ostrej papryki więc dodałam słodką paprykę i chili :)
4. wysypujemy na wyłożoną, papierem nasmarowanym olejem, brytfankę lub naczynie żaroodporne również wysmarowane
na pkt 4. układamy pkt 1. :)5. składniki zalewy mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
(ja dodałam jeszcze łyżkę koncentratu pomidorowego)
a i nie miałam ostrej papryki więc dodałam słodką paprykę i chili :)
Pkt. 4. zalewamy gorącym pkt. 5 :) co widać na załączonym obrazku :)
Pieczemy jak już wspomniałam w temp. 180st. C i w czasie 1,5h powinny być dobre :)
ŻYCZĘ SMACZNEGO ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Szanujmy się nawzajem - w komentarzach również.