NAJLEPSI Obserwatorzy :)

Witaj,
Załóż konto Inteligo z mojego polecenia,
a zyskasz możliwość otrzymania premii pieniężnej
w wysokości 100 zł.

Pamiętaj, aby we wniosku o konto w polu
"Kod promocyjny" podać mój numer telefonu: 608806730

Otwórz konto Inteligo

Sprawdź szczegóły na maminteligo.pl

Regulamin Programu Mam Inteligo

Pozdrawiam
dyziocha

.

.

środa, 21 marca 2012

mmm pychota czyli miękkie lądowanie skrzydełek "kurczęcich" na ryżu

Nic dodać nic ująć.
Nie ma zdjęcia gotowej potrawy, ale jest pyszna i podzielna czyli imprezowa :)
przepis od bratowej - pyszności.
ps. skrzydełka za szybko zniknęły więc wrzucam zdjęcia z podudziami :)
ps. ps. co do czasu  i temperatury to ja przy podudziach bym dała jakieś 180 st.C i 1,5h w piekarniku no a teraz czas na fotki - niestety po upieczeniu za szybko się wzięliśmy za konsumpcję i pewnie następnym razem zrobię fotkę jak tylko się upieką :)
1. wyleżakowane przez noc w wegecie podudzia









2. suchy ryż + cebula + papryka
3. mieszamy pkt 2. :)i
4. wysypujemy na wyłożoną, papierem nasmarowanym olejem, brytfankę lub naczynie żaroodporne również wysmarowane
 na pkt 4. układamy pkt 1. :)
 5. składniki zalewy mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
(ja dodałam jeszcze łyżkę koncentratu pomidorowego)
a i nie miałam ostrej papryki więc dodałam słodką paprykę i chili :)

Pkt. 4. zalewamy gorącym pkt. 5 :) co widać na załączonym obrazku :)

Pieczemy jak już wspomniałam w temp. 180st. C i w czasie 1,5h powinny być dobre :)

ŻYCZĘ SMACZNEGO ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szanujmy się nawzajem - w komentarzach również.